torstai 8. elokuuta 2019

Työn tohinassa


"Olen unessa useasti sinun kaduillas, koulutie. 
Kotiportilta kouluun asti minun askeleeni vie."      
(V.A. Koskenniemi)

Koulutyö on taas alkanut. Toissapäivänä suunniteltiin ja tänään tulivat oppilaat. Mukava oli heitä tavata kesän jälkeen. Välitunnilla oli vilinää, kun koulun kepparitkin pääsivät pitkästä aikaa ulkoilemaan.

On mukava jatkaa viimevuotisen luokan kanssa. Kun on tutut oppilaat, lukuvuoden aloitus on monin verroin vaivattomampaa kuin uusien oppilaiden kanssa. Lisäksi olen vihdoin päässyt eroon koulumme vastuuopettajan työstä - ihanaa! Nyt saan keskittyä vain omien opetusryhmieni asioihin, mikä pienentää työmäärääni. Silti päivät ovat venyneet pitkiksi ja on mukavaa, kun ensimmäinen viikko on vajaa - pehmeä lasku lomalta työhön. Tosin viimeisinä lomaviikkoina tuli jo tehtyä monta opetukseen liittyvää asiaa.


Tiistai-iltana varauduin mökillä seuraavien päivien vesisateisiin. Nostelin muutamat kukkaruukut katon alle ja vein terassien ja keinujen pehmusteet suojaan. Täällä ei ole kuukauteen satanut, joten oikein odotin pisaroita. Eilen illalla satoi kuitenkin vain 5 mm, joka ei juuri tunnu missään. Siis vielä odotellaan raikastumista. Sunnuntaina onneksi näyttää satavan - vihdoin.

Toisaalta on haikea mieli, kun kesä kääntyy lopuilleen, toisaalta on kiva palata säännölliseen elämänrytmiin. Toivottavasti vielä kuitenkin lämpimät säät jatkuvat. Viikolla voisi tietenkin vaikka myrskytä minun puolestani, mutta viikonlopuiksi olisi mukava saada kaunista säätä ;>)

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Mukavaa uutta lukukautta!

Jaana kirjoitti...

Kiitos! Kiva puuhata kakkosluokkalaisten kanssa.