torstai 1. elokuuta 2019

Mäntän Musiikkijuhlat


Mäntän Musiikkijuhlat 2019 ovat taas käynnistyneet. Kolme konserttia on jo takana, kuusi edessä. Flunssa vähän häiritsee vieläkin, ja konserteihin joudun varustautumaan yskänlääkkein sekä pastillein.

Eilen kuuntelimme Paavali Jumppasen soittamana Bachin sävellyksen Die Kunst der Fuge. Viimeinen osa jäi kesken ja kuunneltaessa tämä dramaattinen hetki tuntui juuri siltä: Kynä putosi säveltäjän kädestä maallisen matkan katkettua. Tosin näin dramaattinen todellisuus tuskin oli. Hieno teos keskeneräisyydestään huolimatta ja taiturimainen soittaja!

Tänään tapasimme tuttavapariskunnan urkukonsertissa ja kävimme syömässä yhdessä. Mukavaa oli kuunnella heidän musiikillisia kokemuksiaan Savonlinnan Oopperajuhlilta sekä Tampereen Sävelestä aiemmin kesältä.

Huomenna on luvassa luento Clara Schumannista ja myöhemmin illalla klassinen vaihtaa vapaalle kuuden sellon voimin. Mitähän viimeeksi mainittu sisältää? Mielenkiintoista!

2 kommenttia:

Maisakaisa kirjoitti...

Kiitos mahtavista Kuhmo-raporteista! Tunnelmat välittyivät makuja myöten myös lukijalle.
Toivottavasti taas jonakin kesänä pääsen sinne myös.

Olen aiemminkin yrittänyt kommentoida, mutta se ei jostakin syystä yleensä onnistu. Kuinkahan käy tällä kertaa?

Jaana kirjoitti...

Kiitos!

Harmi, ettet ole saanut kommentteja läpi. Kokeilin itse ja toimii kyllä. Joskus nämä ohjelmat puuhastelevat aivan oman mielensä mukaan... Toivottavasti jatkossa onnistuu.