maanantai 5. kesäkuuta 2017

Ensimmäinen lomapäivä

                  

Kummitytön antama kukkakimppu ilahduttaa pöydällä. Ulkona ropisee kesäsade ja levyltä kuuluu Schubertin h-mollisinfonia. Nautin tekemättä mitään tuvan sohvalla shaalin alla ja maistelen mielessäni sanaa  loma - kesäloma...

Eilen toivuttiin lakkiaisjuhlista rääppiäisiä maistellen. Juhlista jäänyttä syötävää oli jos jonkinlaista, joten ystäväpariskunta tuli kirkkokahville. Helluntai-iltapäivä sujui leppoisasti.

Tänään kävin kurkkaamassa kotona alkanutta pohjakerroksen viemäriremonttia ja soittelin siihen liittyviä puheluita. Talo oli hiljainen. Monet ovat lähteneet pakoon muutaman päivän pakollista vedenkäyttökieltoa viemäristoppeineen. Onneksi pitäisi tulla valmista pian.

Tulin mökille ja parin kukan istutuksen jälkeen olen vain ollut ja ihmetellyt. Vuoden hektinen työrupeama on takana. Suvivirren kaikuessa juoksivat oppilaat iloisesti kirmaten kesälaitumille. Suljin tyhjän koulun ovet ja katselin hiljentynyttä pihamaata. Elokuun koulunalku häämöttää kaukana tulevaisuudessa ja nyt tuntuu epätodelliselta. Loman parhaat päivät ovat käsillä, sillä koko pitkä kesä on edessä! Ei hullumpaa olla tällä hetkellä opettaja!   ;>) 

3 kommenttia:

Blyygi Blumsteri kirjoitti...

Täällä kärvistellään vielä viikko kovassa kiireessä, mutta ensi viikolla alkaa loma, jippii!!!

pappilanmummo kirjoitti...

Onnittelut lomasta!
Lukuvuosi takana ja uusi edessä ilmeisesti samojen oppilaiden kanssa - eipä tarvitse jännittää uusia.

Jaana kirjoitti...

Kiitos! Onhan tämä ihanaa...