perjantai 6. tammikuuta 2012

Loppiaista


Kävimme tänään kurkistamassa, pääseekö Karin perheen mökille autolla. Se on "korvessa" metsäautoteiden varressa. Myrskyn jäljiltä olisimme katsoneet, onko metsässä tuulenkaatoja. Epäilin, että lunta on tiellä liian paljon, mutta lähdettiin kuitenkin.



Maisemat olivat kauniit. Lunta tuntui olevan enemmän kuin täällä kaupungissa ja vihdoin oli valkoista. Pikkuteiden reunoilla lumiset nuoret puut taipuivat tien päälle.



Aluksi oli pätkä aurattua pikkutietä. Kun metsäautotiet alkoivat, Kari halusi kokeilla, päästäänkö auraamattomassa lumihangessa eteenpäin. Lunta oli tiellä yllättävän paljon. Päästiin, mutta huteraa se oli. Neliveto olisi ollut poikaa, sillä katumaasturista ei ollut siihen hommaan. Päätimmekin kääntyä hyvän sään aikana takaisin, sillä edessä olisi ollut ylämäkiä ja sinne olisimme jääneet taatusti autolla kinni.


Mökille emme siis päässeet, mutta eipä tuo haitannut. Poikkesimme hakemassa kyläkaupasta, joka vielä sattui olemaan aukikin, ylikypsää kinkkua. Siellä on oikea lihatiski ja liha siivutetaan koneella asiakkaan haluama määrä. Sillalailla vanhanaikaisesti! Nam, iltapalalle on tiedossa hyvää leikkelettä!


Ajelimme vielä vähän ylimääräistä ja takaisin tullessa poikkesin viemässä hautausmaalle kynttilät. Pihaan virittelin myös ulkotulia.


Hyvää loppiaista!

Ei kommentteja: