tiistai 17. toukokuuta 2011

Rakentelua


Taas tuli todistettua, kuinka hyödyllisiä kädentaidot ovat koulussa.


Olimme saaneet käsityön valmiiksi ja en viitsinyt aloittaa seuraavaa työtä, johon olisi tarvittu enemmän aikaa. Niinpä annoin lapsille Multilink-palikat ja ryhdyimme niistä rakentelemaan. (Multilinkit ovat koulun "legoja".) Riemun kiljahduksia kuului, kun kannoin korin luokkaan. Rakentelu on niin mieluista.


Seurasin lasten puuhia. Hyvin sopuisasti he jakaantuivat ryhmiin ja ryhtyivät työhön. Vaikka rakenneltiinkin pienemmissä ryhmissä, ryhmät kommunikoivat koko ajan keskenään ja kävivät mm. kauppaa palikoista: "Saammeko noita vihreitä lisää, niin me annamme mustia tilalle?" Ihailtiin toisten aikaansaannoksia, autettiin ja neuvottiin. Ensimmäistäkään kertaa ei tarvinut puuttua oppilaiden työhön tai työskentelytapaan.


Olisipa enemmän aikaa tällaiseen! Ihan oikeasti jotkut luomukset olivat todella hienoja ja taidokkaasti rakenneltuja. Lisäksi leikit olivat mielikuvituksellisia, sosiaalisia ja hauskoja. Kaikilla oli mukavaa. Toivottavasti tämä päivä muistetaan positiivisesti vielä myöhemminkin.


Koulussa on usein kivaa! (Ainakin open mielestä.)

Ei kommentteja: