lauantai 6. huhtikuuta 2024

Malttamatonta

 


Tätä jo odotan! Vaan mitä tuli: Eilen pyrytti uutta lunta, mutta onneksi vain sentin verran. Silti maisema muuttui keväisestä talvisempaan suuntaan. Onneksi päivällä jo lämpötila kipuaa plussan puolelle ja ohut eilinen lumikerros kyllä häipyy. "Uusi lumi vanhan surma!"


Viikolla kävin auringonpaisteisena päivänä mökillä. Rinteet ovat jo aivan lumettomat, mutta mökin edessä tasaisella osalla sitä vielä on, kasoissa runsaastikin. Leikkasin kuusia ja istuin verannalla auringossa, jossa oli ihanan lämmintä. Jäällä oli pilkkijöitä ja jokunen mönkijäkin huristeli ohitse. Onneksi suurin osa ajasta oli hiiren hiljaista. Talitintit visersivät ja auringon lämpö huumasi. Tuntui niin keväiseltä!


Rantaviivalla jää oli puikkoontunut ja näki pohjaan saakka. Kohta pääsee heittämään talviturkin jäiden sekaan, kunhan kunnollinen aukko vapautuu.


Vastarannan pellolta kaikui kurkien ääniä ensimmäisen kerran. On se niin sykähdyttävää kuunnella ja katsella kevättä! Kunhan noista lumista pääsisi eroon, niin voisi aloittaa kevätpuuhien teon pihamaalla. Malttamattomana odottelen!

Ei kommentteja: