torstai 25. huhtikuuta 2024

Kevät keikkuen tulevi

 


Huumorintaju oli eilen jonkin verran koetuksella, kun lähdin kävelylle puolentoista vuorokauden lumipyryn jälkeen - siis huhtikuun lopussa! Tiet olivat auraamatta, maisema kuin tammikuussa... Uh! Onneksi sentään toisessa autossa oli talvirenkaat vielä alla, joten pakollinen autokeikka Tampereelle tuli hoidetuksi turvallisesti.


Juuri ennen lumisadetta kävimme Turussa tapaamassa hoitokodissa asuvaa sukulaista. Onneksi lumisade ei silloin vielä alkanut, vaikka vastaan tuli palatessa ihan lumisia autoja idän suunnalta.

Vietimme hoitokodissa syntymäpäiviä ja iloitsimme, että päivänsankarin kunto oli suunnilleen ennallaan verrattuna aiempaan tapaamiseemme syksyllä. Hoitokoti tuntuu mukavalta: valoisa kaksio parvekkeineen ja mukavan tuntuiset hoitajat. Keitimme hyvät kahvit ja söimme täytekakkua juhlan kunniaksi. 


Turku on mukava kaupunki keväällä, mutta nyt ei luonto näyttänyt lainkaan keväiseltä - tuulikin  kylmästi. Viime keväänä samana päivänä bongailin sinivuokkoja ja muita kevätkukkia heleässä auringonpaisteessa, mutta nyt ei kukkia eikä aurinkoa näkynyt, lämmöstä puhumattakaan. 

Onneksi meille tupruttanut lumi on alkanut vähitellen sulaa, ja jalkakäytävät sekä ajotiet kuivahtavat sohjosta. Tulevat vesisateet varmaan häivyttävät nopeasti loputkin valkoisesta maisemasta. Sitä odotellessa on kiva viettää tuleva sadepäivä kuoron laululeirillä.

Ei kommentteja: