keskiviikko 14. helmikuuta 2024

Ystävänpäivälounas brasilialaisilla mausteilla

 


Ystävänpäivää vietettiin eläkeläisopettajien kanssa vakipaikassa lounastaen. Saskyn Bistro Intolan opiskelijat  olivat loihtineet herkullisen brasilialaisen lounaan pöytään tarjoillen, ja mehän nautimme oikein pitkän kaavan mukaisesti.


Valitsin alkuruoaksi kalakeiton, joka oli aivan ihana. Keitossa oli kuhaa sekä katkarapuja, ja maukas kookosliemi mausteineen teki keitosta huikean erilaisen suomalaiseen vaihtoehtoon verrattuna. Salaatin valinneet kehuivat myös omaansa.


Pääruokana söin currascho-vartaita kahdella kastikkeella ja mangoriisillä, nam, nam. Toista kastiketta mainostettiin tulisena, mutta minun mittapuuni mukaan se oli varsin maltillinen. Olisin sietänyt vieläkin tulisempaa makumaailmaa.


Maistuvan lounaan kruunasi vielä passionhedelmäkakku ystävänpäivärunoineen. 

Oli kiva lounashetki tuttujen entisten työtovereiden kanssa. Kielenkannat lauloivat ja kuulumisia vaihdettiin vilkkaasti. Seuraavan kerran tapaamme kevään korvalla pääsiäisherkkujen äärellä.

1 kommentti:

Maisakaisa kirjoitti...

Hienoa, että nautitte - sekä ruuasta että seurasta.

Meilläkin on tapana kokoontua muutaman kuukauden välein lounaalle viime vuosina eläkkeelle jääneiden kollegojen kanssa. Samalla tulee tutustuttua uusiin ravintoloihin.