lauantai 29. tammikuuta 2022

T-Stand

 


Minulla on ollut jo vuosia käytössä T-Stand, jolla voi tehokkaasti venyttää takareisiä, pohjelihaksia ja akillesjännettä. Se parantaa myös plantaasifaskiitin ja auttaa selkäongelmiin. Aikoinaan menin ortopedille kipeän kantapään vuoksi. Hän sanoi suoraan, että mikään muu ei oikein tehokkaasti auta, paitsi tämä laite. Siihen piti postikuluineen laittaa satasen verran euroja, mutta en ole päivääkään katunut.

Laitteen kehitti aikoinaan eräs lentäjä selkäongelmiinsa, kun joutui istumaan pitkiä aikoja paikoillaan. Sitä valmisti Tampereella Tumppituote Oy, joka on nyt jo lopettanut. Laite on pieni kalteva taso, metallinen ja sisältää vain kaksi osaa, joita voi säätää mielensä mukaan. Sitten siinä vain seistään muutamia minuutteja kerrallaan. 

Muinoin minun kantapääkipuni, joka oli vaivannut jo pitkän aikaa, siis toista vuotta, parani tämän laitteen avulla. Muut avut, mm. kortisonipiikki, olivat ihan turhia. Jos myöhemmin vähänkään on tuntunut oiretta, olen sen nopeasti saanut laitteen avulla pois. 

Näitä ständejä tapaa kuntosaleilta, mutta firman lopetettua en osaa sanoa, mistä näitä nyt saa. Kaikenlaisia laitteita on maailma täynnä, osa turhakkeita, mutta tämä on tosi hyvä - ollut välillä lainassa ystävilläkin. Se majailee olkkarissa sohvan takana, jolloin siihen on helppo astua säännöllisesti pieneksi aikaa venytykseen. Ihana laite!

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Vain seistään muutamia minuutteja?

Jaana kirjoitti...

Kyllä, tietenkin voi päivän aikana venyttää useampaan kertaan.