tiistai 21. tammikuuta 2020

Kuhaa ja rieskaa


Viikonloppuna syötiin vastapyydettyä kuhaa. Ruskistetun sipulin päällä oli paistetut kuhaviipaleet, runsaasti sitruunamehua ja päällä oikein kunnon tillihuntu. Lisänä oli perunamuusia. Kyllä maistui ihanalta! Pidän sitruunan ja tillin mausta kalan kanssa ja niitä molempia saa olla mukana runsaasti.


Tähteeksi jääneestä perunamuusista minulle loihdittiin sunnuntaiaamuna lämpimiä rieskoja kahvin kera. Rieskat maistuivat taivaallisen hyviltä, kun en ollut niitä pitkään aikaan syönyt.

Ihmettelen aina, miten jotkut puoli huolimattomasti - tuosta noin vain - pyöräyttelevät kaikenlaista herkullista suuhunpantavaa "vähän vasemmalla kädellä huitaisten". Minulle ruoanlaitto aiheuttaa syviä ryppyjä otsan alueelle, ahdistusta rintalastan taakse ja kiukkuisia ajatuksia. No, onneksi emme kaikki ole samasta puusta veistettyjä!

Kiitos ihana kokkiseni viikonlopun monenlaisista herkuista!

Ps. Minä loihdin jälkiruoan: Kävelin sujuvasti kauppaan ostamaan Aino karpalo-kinuskijäätelöä, eikä tullut minkäänlaista ahdistusta ;>)

Ei kommentteja: