keskiviikko 7. marraskuuta 2018

Kokemus tämäkin


Viime viikolla olin sisareni kanssa Helsingin jäähallissa Il Divoa kuuntelemassa. Timeless -konserttishow juhlisti uutta elokuvasävelmälevyä ja 15-vuotista taivalta. Herroilla oli menossa kiertue ja 120 konserttia, joista tämä oli yksi. Säestäjänä toimi Vantaan Viihdeorkesteri Ensemble. Ohjelmistossa oli paljon ikivihreitä elokuvasävelmiä ja muutama klassinen aariakin.

Vuonna 2004 perustettu pop-oopperakvartetti osaa toki laulaa, mutta kun kaikki vahvistetaan äänentoistolla - niin jokainen soitin kuin laulajakin, kääntyi ilta enemmän kärsimykseksi kuin nautinnoksi. Istuimme pahassa paikassa kaiuttimien tasolla nousevassa katsomossa. Permannolla äänentoisto olisi voinut ehkä toimia paremmin. 

Naisvaltainen yleisö taisi suuremmalta osaltaan saada sitä, mitä tulivat hakemaan, sillä ylistäviä arviointeja kuului poikkeuksetta. Minä taisin kuulua pieneen vähemmistöön. Kilpalaulantaa, volyyminupit kaakossa ja aikamoista yleisön kosiskelua amerikkalaiseen tapaan - ei kiitos minulle! Akustisena versiona olisin voinut pitääkin konsertista...

Matka sisareni kanssa oli muuten ihan hauska, sillä harvemmin ehdimme yhdessä mihinkään. Puoli päivää laatuaikaa toisillemme ja ehdimme jutella vaikka mitä!

Nyt odotan jo seuraavaa elämystä: Suomalainen Barokkiorkesteri ja Il prete rosso - Vivaldia tarjolla ihan kohta.   :>)

Ei kommentteja: