maanantai 17. huhtikuuta 2017

Jäiden laulu


Pääsiäisen aika alkaa olla ohitse. Viileää oli ulkona, mutta sisällä lämmintä ja mukavaa, onneksi. Vatsa on täynnä valkosipuliperunoita ja lammasta sekä myös mämmiä ja pashaa. Pääsiäiseen liittyvä musiikki, kuoron kanssa laulaminen useaan otteeseen sekä lepäily arjen aherruksesta on tuonut hyvän mielen. 


Tänään kävimme mökillä. Joutsenia oli jäällä, ja palokärki huuteli kauempana. Jo kauas kuului jäiden laulu - mulina ja ryskähtely. Rannassa jään äänet olivat ihan jatkuvia. Huumaavaa kuultavaa!


Viime vuonna jäät lähtivät mökkijärvestä 19.4., nyt ei kyllä ylletä samaan. Yöpakkaset ovat olleet 8-9 astetta lähes joka yö, ja vielä ne jatkuvat, tosin nyt pienemmillä astelukemilla. Saa nähdä, vapautuuko järvi edes vapuksi.


Ihan ensimmäiseksi laitoin sähköt päälle ja ilmalämpöpumpun käyntiin. Aloitimme mökkisiivouksen kantamalla ulos verannan kalusteita, ravistelimme isot matot ja pöllytimme patjat. Huomenna menen jatkamaan puunausta. Tuli todella kova into saada kesäkoti kuntoon talven jäljiltä.

4 kommenttia:

Blyygi Blumsteri kirjoitti...

Vaikka kylmää onkin, niin kesä lähestyy kovaa vauhtia. Kohtahan on jo vappukin!

Jaana kirjoitti...

Ihanaa, viileästä säästä huolimatta: KEVÄT!

Arja kirjoitti...

Ihanaa - mökillä. Kunhan sinne omalle ehdin, on jo toukokuu pitkällä.

Jaana kirjoitti...

Saat ensin nauttia keväästä siellä kaukana...