keskiviikko 17. elokuuta 2016

Sataako?

                      

Päivän vauhdikkaassa menossa ei juuri ehdi säätä ihmetellä. Sataa - ei sada - sataa...  Iltapäivällä myöhempään mökille tullessa on joinain päivinä paistellut aurinko niin lämpimästi, että päiväkahvit on voinut juoda ulkona. Niin tänäänkin.

Sateelta ei kuitenkaan ole voinut välttyä. Nurmikon leikkaus on saanut odottaa. Maanantaina polttopuiden pinoaminen saatiin juuri päätökseen, kun vesisade alkoi. Onneksi oli hyvä ajoitus tällä kertaa!

Eräänä päivänä tuli hiukan vettä alamökin verannalle peltikaton sauman naulan kohdalta. Se sitten korjattiin "jollain mönjällä", kun sattui sateeton iltapäivä. Illalla tuli jo taas vettä, mutta silloin oli mukava tarkistaa työn tulos: Ei tiputtanut enää! 

Ilmaston lämpeneminen taitaa näillä leveysasteilla näkyä kosteina kesinä. Onkohan tulevaisuudessa helteiset kesät poikkeuksellisia? Sama on ehkä talvien kanssa. Harvemmin enää kuivia paukkupakkasia koetaan viikkotolkulla, kuten oli ennen. Lumettomat, leudot talvisäät yleistyvät.

Sateen jälkeen on luonto kaunis, niin tänäkin iltana.

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Sadetta meillä vasta illalla tuli. Tosin viime yönä ja aamullakin vielä vettä pisarteli.
Mökillä on halot vielä pinoamatta. Kyllä pitäisi ne saada suojaan. Olen vain marjatouhuillut siellä viime aikoina. Ja nyt kotosalla marjat vaativat oman osansa.

Tita kirjoitti...

Meillä ei sada. Tänään oli +36, kun joku lämpöaalto kiirehti rannikolle. Yli viikonlopun samaa pukkaa, aamulla jo on 28 astetta kello 6. Noh, positiivisena puolena voidaan sanoa, että pyykki kuivuu nopeasti, kun uusi koneellinen on valmis on edellinen kuiva!