keskiviikko 11. syyskuuta 2024

Lapin lasten laitumilla


Lappiin päästiin turvallisesti ajaen, mitä nyt yhdellä pätkällä metsästyskoira ajoi poroa takaa keskellä tietä. Onneksi liikenne hiljensi ja aikansa juostuaan molemmat häipyivät metsään. Koiralla oli onneksi tutkaliivi päällä. Poroja nähtiin tasaiseen tahtiin, mutta yleensä tien pientareilla tai metsän reunassa. Kitkalla piti tietysti pysähtyä. On se niin hieno paikka!


Kesäsää on ollut Lapissa kuuma ja kuiva, kertoivat paikalliset. Ruska on nyt likaisen ruskeankeltaista eikä maaruskaa vielä ole. Saa nähdä, tuleekokaan. Lämpöä ja aurinkoa on riittänyt meille, yli 20 astetta jatkuvasti. Joka päivä olemme retkeilleet jossain päin ja ihailleet soita, tuntureita ja yleensäkin Lapin luontoa.


On täällä niin kaunista!

4 kommenttia:

Tita kirjoitti...

Upeita maisemia! Nauttikaa, toivottavasti säät suosivat!

Maisakaisa kirjoitti...

Aivan erikoislaatuiset säät siellä tänä vuonna! Yleensä tällä viikolla on paras ruska-aika, mutta nyt on ollut yllättäviä helteitä. Viime vuonnakaan ei ollut kunnon maaruskaa. Mutta maisemat ovat aina hulppeat!

Jaana kirjoitti...

Ensimmäinen viikko oli +20-23, vähän liiankin lämmintä vaellukseen, mutta onhan aurinkoinen sää mukavaa.

Jaana kirjoitti...

Viime vuonna tällä viikolla oli ihan yhtä lämmintä, ainakin täällä Itä-Lapissa. Ruska oli kuitenkin hieman parempi silloin kuin nyt, kun kuivuus on pilannut koivut. Paikalliset kutsuvat tätä likaisen ruskeankeltaista p***ruskaksi, hih!