perjantai 26. heinäkuuta 2024

Pääosassa harppu

 


Tänään oli Salakamarissa mielenkiintoinen luento päivän konserteista. Sieltä pyöräilin lempeässä kesäaamun tuulessa kirkkoon, jossa oli vuorossa päivän ensimmäinen konsertti nimeltä Aamun allegrot. Hienoin teos oli mielestäni Ravelin johdanto ja allegro op. 46 harpulle, huilulle, klarinetille ja jousikvartetille.

Sävellys oli aikoinaan kustannus- ja soitinrakennusyhtiön tilausteos mainostaakseen rakentamaansa uutta pedaaliharppumallia. Ihan huippumukava sävellys, jossa harppu saa olla pääosassa. Israelilainen harpisti Sivan Magen, joka on Radion sinfoniaorkesterissakin soittanut ja tällä hetkellä Berliinissä harpunsoiton professorina, toimi solistina. Hieno teos, jossa harpun mukanaolo teki soolo-osuuksien lisäksi syvyyttä koko soinnille. Ihan kuin estradilla olisi ollut suurempikin orkesteri! Pidin kovasti konsertista ja aplodien sekä muiden suosionosoitusten määrästä päätellen muutkin.

Konsertit jatkuivat Tuupalan puukoululla, sivumennen sanoen mahtavassa koulurakennuksessa, jossa nuoret solistit esiintyivät oppilaskonsertissa. Viimeisenä soittanut tamperelainen Ilme-kvartetti esitti Rautavaaran jousikvarteton "Quartettino". Taitava kvartetti ja sävellyskin oli mielenkiintoinen, vaikka en niin uuden musiikin ystävä olekaan.

Sitten tukka hulmuten pyörällä takaisin kotiin syömään, sillä iltapäivä oli jo pitkällä...

Ei kommentteja: