sunnuntai 29. joulukuuta 2019

Ulkoilusäät


Joulunviettoon mökille Etelä-Pohjanmaalle tullessa järvi oli ruskehtavassa jäässä, sää harmaa ja lämpötila plussan puolella. Lunta oli kuitenkin maa valkeanaan, joten tuntui mukavalta asettua vastaanottamaan joulua talvisissa maisemissa.


Uutta puhdasta pakkaslunta satoi jouluyönä ja koko joulupäivän. Oli hauskaa tehdä pihan lumitöitä, kun lumi oli kevyttä. Ulkona kävelyllä oli onneksi piikkikengät jalassa, joten ei tarvinnut pelätä lumen alla ollutta jäätä. Polvea koko syksyn poteneena en todellakaan halunnut kupsahtaa kumoon!


Tapaninpäivän jälkeen oli kaksi aurinkoista pakkaspäivää. Pakkanen kiristyi joulupyhinä ja perjantaina pakkasta oli jo -15, lauantaina -21. Oli oikein vanhanajan joulusäät! Aurinko paistoi todella matalalla, mutta tuntui virkistävältä nähdä muutaman tunnin kirkkaampi päivänvalo.


Ainut toiveeni mökkiviikolle oli, että voisin joka päivä käydä kävelylenkillä, mitä en ole koko syksynä polven hitaasti paranevan luumustelman vuoksi voinut tehdä. Kävely parin kuukauden ajan rajoittui vain lyhyisiin työ- ja kauppamatkoihin. 


Jouluviikon aikana uskaltauduin päivä päivältä pidemmille kävelylenkeille ja se tuntui tietenkin aivan ihanalta. Varmuuden vuoksi pidin ulkoa palattuani kylmää polvessa. Toissapäivänä kävelimme jo lähes kaksi tuntia, mutta se oli ehkä vähän liikaa. Eilen kävellessä polvessa tuntui hieman kipua, joten lyhensin lenkin vajaaseen tuntiin ja tänään olen pitänyt lepopäivää. Olen liikkunut ulkona pariin otteeseen vain pieniä matkoja.


Puhdas lumi, pakkanen ja ulkoilu, musiikki sekä maukas jouluruoka ovat tehneet mökkiviikosta rentouttavan ja leppoisan. Onneksi loma jatkuu vielä kotiinpaluunkin jälkeen loppiaiseen saakka.

Ei kommentteja: