lauantai 16. huhtikuuta 2016

Talviturkki


Haa! Talviturkkini on poissa! Tänään mökillä ranta oli sen verran auki, että pääsi pulahtamaan. Kylmää oli tietenkin vesi, mutta ihanan raikas olo sen jälkeen. Kuuma kahvi ja aurinko lämmittivät uinnin = kastautumisen jälkeen. Jäät ovat vielä hyvin paikoillaan, enkä usko niiden ihan lähipäivinä lähtevänkään.


Tänään aloitin mökin kevätsiivouksen. Kannettiin sisällä talvisäilössä olleet verannan kalusteet ulos, ravisteltiin matot ja tuuletettiin patjat sängyistä. Kaikki jäi vielä kesken, mutta hyvä alku tuli tehdyksi. Jatkuu ensi viikolla...


Aherruksen jälkeen oli mukava paistaa ulkona makkaraa ja nauttia ihanasta auringonpaisteesta. Mökkinaapurikin poikkesi juttelemassa. Jäätä pitkin puhaltava tuuli oli viileä, mutta suojaisessa paikassa tuntui todella lämpöiseltä. Näin suruvaipan, leskenlehtiä ensi kerran ja kaksi haukkaa taivaalla. Oli kiva keväinen mökkipäivä!

4 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Jo nyt kastautumassa. Huhhuh hrrr!
Mökille kaipaan katsomaan, joko jäät olisivat lähteneet. Täällä kylällä lähijärvi jo lainehtii vapaana.

Tita kirjoitti...

Brrr....värisen kylmästä pelkästä ajatuksesta, että pitäisi mennä kylmään veteen. Nooh, eiköhän ne jäät sieltä sula pois ja vesi lämpiää. Muutatko jälleen vappuna mökille?

Maisakaisa kirjoitti...

Huiiiiiii! Erittäin kunnioitettavaa, mutta täysin mahdoton ajatus meikäläiselle. Kävin eilen kädet pesemässä mökkijärven rannassa sulassa rantavedessä, mutta ei olisi tullut pieneen mieleenkään pistää edes varpaankärkeä veteen. Kyllä olet rohkea - ja karaistunut varmaankin!

Jaana kirjoitti...

Pappilanmummo: Meillä lähti mökiltä jäät 19.4.

Tita: Kyllä olisi tarkoitus vapuksi siirtyä linnunlaulua kuuntelemaan :>D

Maisakaisa: En ole rohkea enkä karaistunut - ylettömällä tahdonvoimalla vain!