tiistai 17. lokakuuta 2017

Konsertissa

                    

Sunnuntai-iltana ajelimme Virroille kirkkokonserttiin. Aiheena oli reformaatio 500 v. ja urkurina Kalevi Kiviniemi. Seurakunnan sivuilla konsertissa kerrottiin esitettävän Bachin, Pachelbelin sekä Händelin musiikkia ja juuri näiden säveltäjien vuoksi matkaan lähdimmekin. 

Ohjelmasta kuitenkin selvisi, että säveltäjänimet olivatkin muuttuneet. Bachilta oli kolme teosta - onneksi, mutta muut etukäteen mainitut olivatkin vaihtuneet toisiin. Konsertissa oli useita kappaleita, jotka olin kuullut taiteilijan konsertoidessa Jämsässä viime talvena. 

Omaan rauhalliseen lomatunnelmaani ei kovin hyvin sopineet sävellykset, joissa Kuhnaun musiikissa Daavid ja Goljat taistelivat tai Ryder kuvasi ukkosmyrskyä.
Silti konserttia on aina mukava kuunnella livenä, vaikka kaikista sävellyksistä ei niin pitäisikään sillä hetkellä. 

Kiviniemi selvisi illasta tyylikkäästi, vaikka toivoisinkin välillä kuulevani hiukan vähäeleisempää tulkintaa. Aina ei tarvitse päästellä täysillä muhkeimpia äänikertoja käyttäen. "Usein vähän on enemmän..."

Ylimääräisenä esitettiin toiseen kertaan Bachin Toccata d BWV 565 Jumala ompi linnamme -koraalilla terästettynä. Yleisöä oli paljon ja aplodeista päätellen he olivat tyytyväisiä kuulemaansa. 

Ei kommentteja: