tiistai 15. lokakuuta 2024

Kirkkaat ikkunat

 


Olen pessyt ikkunoita viime viikkojen aikana. Leppoisasti, silloin tällöin aina yhden huoneen kerrallaan ilman urakointia. Nyt alkaa loppu häämöttää, vaikka välillä hiukan hirvittää pestä ulommaista ruutua täällä korkeuksissa. Tänään oli oikein kiva homma, kun ei tuullut laisinkaan.


Onpa kiva katsella syysvärejä puhtaista ikkunoista!

maanantai 14. lokakuuta 2024

Sumuaamu

 


Maanantaiaamu valkeni sumuisena. Kymmeneltä lähdimme senioriladyjen kanssa reippaalle kävelylle Lemmenpolun maisemiin.


Ruska on myrskynkin jälkeen kaunis ja järvenrantapolku mukava reitti. Muut kääntyivät takaisin vähän aiemmin, mutta minä kävelin pidemmän lenkin.


Pitkään kesti, ennen kuin sumu alkoi hälvetä. Koiraihmisiä oli liikkeellä ja myös pari juoksijaa. Muuten oli hyvin rauhallista ja kaunista. Ensi maanantaina taas jatketaan samoissa maisemissa.

perjantai 11. lokakuuta 2024

Hunajaa hakemassa

 


Sunnuntaina lähdettiin perinteiselle hunajanhakumatkalle Kouvolan lähistölle. Sukulaistalon vanhat rakennukset jaksavat aina ihastuttaa, vaikka uusi talokin on kaunis.


Peltojen keskellä pihapiirissä oli viherpeukaloiden istutukset: hedelmäpuita, koristepensaita ja -puita sekä iso kasvimaa. Saimmekin hunajalaatikoiden lisäksi hilloja, syysomenoita ja ties mitä alueen herkkuja kotiin vietäväksi. Lämpimät kiitokset - taas! Bonuksena seurasimme suuria hanhiparvia, jotka vähitellen suuntaavat etelään.


Pihasta lähtiessä piti vielä kuvata isännän keittiön hellapuut. Jo vain oli viimeisen päälle tarkasti tehty puupino! Ei kyllä minulta olisi onnistunut.

torstai 10. lokakuuta 2024

Oppilaiden näyttely



Serlachius Residenssillä oli Ötökkä-näyttelyn avajaiset.


Taidelinna-projektin näyttelyssä taiteilijoina olivat olleet joidenkin Pirkanmaan koulujen oppilaat, jotka olivat myös mukana avajaisissa.


Hienoja taideteoksia, niin ammattimaisella ohjauksella kuin ripustuksellakin, nähtiin näyttelytilassa.


Lisäksi avajaisissa esiintyivät Merikanto-opiston nuoret muusikot erikseen ja yhdessä.



Mukava poikkitaiteellinen avajaistapahtuma, joka jäi varmasti nuorten taiteilijoiden mieleen - ehkä koulujen aikuistenkin. Olin avajaisissa kuokkimassa, mutta eräs opettaja luuli minun kuuluvan koulujen kalustoon, hih!

perjantai 4. lokakuuta 2024

Syksy kotona

 


Mökiltä on kotiuduttu syksyn viettoon taas kaupunkiin. Tosin pikkukaupungin maisemissa on paljon samaa kuin mökilläkin. Olen nauttinut sumuisista syysmaisemista ja -väreistä, kurkien muutosta ja joutsenten ohilennoista.

Kesän jälkeen piti siivota vähän perusteellisemmin ja muutenkin järjestellä mökiltä rahdatut tavarat paikoilleen. Kesäkoti on jo melkein laitettu talviunille. Nyt yritän päästä eroon kaksista kauraryynipaketeista ja muista tuplajutuista.


Harrastukset ovat alkaneet. Kuoroissa laulaminen pyörii täyttä päätä, samoin senioreiden liikuntakerho jumppineen ja kuntosaleineen. Lisäksi päätin lähteä ulkoilukerhoon mukaan. Reilun tunnin reipas kävelyretki mukavassa seurassa heti maanantaiaamuisin herättää pirteästi viikon käyntiin.

Ikkunan takana haavat värjäävät maisemaa kauniin keltaiseksi ja punertavaksi. Ruska on täällä voimakkaampi kuin mitä se oli Lapissa. Tänä aamuna oli jo pakkasyö, joten lähden torille kävelemään raikkaassa syysilmassa ja hakemaan korvapuustin päivän kunniaksi muutaman kanelipullan. 😊