torstai 20. kesäkuuta 2024

Monenlaisia kohtaamisia


Taidekaupungin Pop up -tilassa, aivan kaupungin keskustassa, on avoinna näyttely, joka on saanut nimekseen Kohtaamisia. Tätä näyttelyä ei ole kuratoitu, vaan paikalliset sekä vähän muuallakin taiteilevat ovat saaneet tuoda myyntinäyttelyyn teoksiaan.


Esillä on sekalainen kattaus erilaista taidetta: tauluja, keramiikkaa, käsitöitä, veistoksia... Koska tila on kohtalaisen suuri, työt mahtuvat hyvin esille.


Satuin paikalle hetkeen, jolloin näyttelyä katselemassa oli vain muutamia ihmisiä, joten aikaa oli keskustella näyttelyä valvovan henkilön kanssa. Vaihdettiin ajatuksia taiteesta ja kirjallisuudesta. Oli oikein mukava rupatteluhetki!


Näyttelyn jälkeen kiirehdin mökkipaikkakunnan torille. Siellä vastaani tupsahti serkku, jota en ole tavannut sitten äidin hautajaisten. Viestejä on välillä vaihdeltu, mutta nyt oli aikaa jutella lähetyskahvilassa maukkaan raparperipiirakan kera ja järven rannalla istuskellen pidemmän kaavan mukaan. Saatiinpa taas hävittäjien lentonäytöskin, kun laskeutuivat läheiselle kentälle. Lisäksi tapasin entisen kollegan, jonka kanssa vaihdettiin kuulumisia sekä vuodelta -85 ekaluokkalaiseni äidin. Poika on nyt jo yli nelikymppinen, ja hänelle lähetin äitinsä mukana kovasti terveisiä. Eipä olla kohdattu vuosikymmeniin.


Päivä sisälsi monenlaisia kohtaamisia. Kaupassa käydessä tapasin vielä "Mustikka-tätimme", joka on perinteisesti pitänyt meidät mustikoissa. Nyt päiviteltiin luonnon nopeutta, kun mustikat alkavat jo ennen juhannusta sinertymään. Tuttumme kertoi, että loma on vasta elokuussa, jolloin mustikka-aika taitaa olla jo ohitse. Aika näyttää, kohtaammeko näitä marjoja tänä kesänä ja kuinka paljon!

Ei kommentteja: