tiistai 18. kesäkuuta 2024

Avajaisia

 


Myllyrannassa Taidekaupungissa on esillä kaksi näyttelyä, jotka avattiin muutamia päiviä sitten.


Kuvataiteen valtakunta järjestetään neljättä kertaa nimellä Liittymät. Näyttelyssä on nuorten taiteilijoiden töitä kaikista Suomen kuudesta kuvataidetta opettavasta ammattikorkeakoulusta.


Näyttelytila on vaihtunut avarasta tilasta hyvin sokkeloiseen. Mietiskelin etukäteen, miten uuteen paikkaan työt asettuvat, mutta ripustus on edelleen hyvin onnistunut ja väljä. Jokainen teos pääsee oivasti esille. 


Juha-Pekka Koistisen Lappi-aiheisen teoksen vieressä oli myös video, jossa kuvataan työn valmistumista tarinallisesti. Se oli erittäin mielenkiintoista katsottavaa, vaikka en mikään videotaiteen ystävä olekaan.


Siiri Torvisen Taputusjuttu, myös videotaidetta, käsittelee yksinäisyyttä ja ulkopuolisuuden tunnetta. Katsellessa hurahdin kyllä ihan harhapoluille, sillä lorutusta kehorytmein käytin paljon opetustyössä lasten kanssa lähes kaikissa oppiaineissa.


Alakerran hämyinen tunnelma oli lumoava. Sieltä löytyi esim. Gustavo Juberin hiekkakasa: "Hiekka on yksi maailman tärkeimmistä hyödykkeistä, mutta myös vähiten arvostettu", kertoo taiteilija.

Näyttely oli erittäin mielenkiintoinen ja pidin siitä kovasti. Täytynee mennä vielä uudestaan sulattelemaan teoksista nousseita ajatuksia.


Myllyrannan yläkerrasta löytyy  "Irti harmaasta - Ronny Gilanin öljyvärimuotokuvia väriä säästämättä".


Henkilöt ovat helposti tunnistettavissa ja teokset todella värikkäitä.


Teoksia on myös paljon. Sokkeloisesta tilasta johtuen tuli hieman ähky olo, varsinkin seinällä, jossa työt olivat vieri vieressä pitkänä rivinä. Ehkä vähemmän olisi ollut "enemmän" tässä näyttelyssä.


Teokset olivat kuitenkin hyvin tehtyjä ja niitä oli mukava katsella. Ihan hauska näyttely tämäkin!

Ei kommentteja: