sunnuntai 21. marraskuuta 2021

Peurakeitto

 


Viime maanantaina saimme peuranlihaa. Kaksi päivää sitä käsiteltiin, jotta pakkaseen saatiin sopivat palat ruoanlaittoa varten. Sen jälkeen vielä toiset kaksi päivää keitettiin luista lientä. Minä olin työssä, joten en tutustunut prosessiin sen paremmin.

Viikonloppuna söimme valmista peurakeittoa. Siinä oli keitetty liemi, peuranlihaa, lanttua, palsternakkaa, porkkanaa, laakerinlehteä, maustepippuria, katajanmarjaa, soijaa ja perunaa. Sipuli jätettiin pois, sillä minä saan siitä niin helposti vatsavaivoja, vaikka mielelläni sitä söisin.

Kylläpä tuli ihanaa keittoa! Molemmat päivät sitä syötiin. Lisäksi oli ruisleipää salaatilla ja juustolla sekä muutama siivu suolakurkkua.

Pidän hirven, peuran, poron ja yleensäkin riistan lihasta. Kun vielä tietää eläimen syöneen ruokansa suoraan luonnosta, luulisi lihan olevan terveellistäkin. Tein tilauksen myöhemmäksi ajankohdaksi vielä uudesta keitosta, sillä niin hyvää se on.

Ei kommentteja: