lauantai 11. kesäkuuta 2016

Loman ensimmäinen viikko


Aurinko paistaa ja sataa, vuorotellen. Rauhallisen aamun ja postinhakuretken jälkeen olen odotellut hetkeä lähteä pihatöihin, mutta pienet, muutaman minuutin sadekuurot ovat pitäneet minut pirtissä. No, vielä se sopiva kolo tulee...

Loman ensimmäinen viikko on vierähtänyt vuorotellen levätessä ja vuorotellen puuhapäiviä viettäessä. Tiistaina oli aurinkoinen ja lämmin lepopäivä, keskiviikkona hoidin kaupungissa asioita. Torstaina oli viimeinen työnohjaus tältä lukuvuodelta ja se tulikin tarpeeseen. Sai summata kuluvan työkauden ja laittaa "koulun oven lopullisesti säppiin". Loma alkoi!

Eilen vein auton huoltoon, kävin torilla hakemassa leivonnaisia sekä juttelemassa tuttujen kanssa. Oli kiva tavata Japanista kotilomalle tullutta nimikkolähettiämme. Päivä sisälsi myös monenlaisia pikkuasioiden hoitamisia. Autokin piti kääntää kotimatkalta takaisin, kun olin vielä yhden asian unohtanut.

Huomenna meillä on kirkkomusiikkipiirin 40-vuotisjuhla sekä kuorojen virkistyspäivä kaupungissamme. Oma kuoromme on järjestelyvastuussa, josta puheenjohtaja sekä sihteeri ovat urakoineet suurimman työmäärän. Talkoolaisia on ilmoittautunut runsaasti, joten kaikki sujuu varmasti hienosti. Musiikin lisäksi on mahdollisuus kokea kaupunkimme runsas kattaus monenlaista taidetta.

Viimeisten työviikkojen aikana siirsin hoidettavia asioita näille ensimmäisille lomapäiville, mikä olikin viisasta. Olen tehnyt srk:n hartauskirjoituksen ensi viikon paikallislehteen, soitellut pariin virastoon, valmistautunut huomisen sunnuntain messun avustusvuoroon sekä tyhjentänyt äidin asunnon jääpakastinkaapin. Ehkä nyt voi huomisen jälkeen paneutua loman viettoon, kun tärkeimmät jonossa olleet hommat on hoidettu pois alta.

Nyt sateenropsaus vaihtui auringonpaisteeseen. Lähden istuttamaan viimeiset pihakukat! 

Ei kommentteja: